Bregje Deben

Bregje Deben

Raad van Inzicht

Bregje Deben

Bregje Deben
Bregje Deben

"Als je iets wil behouden moet je er eerst van kunnen houden".

Q: Kun je iets vertellen over je werkachtergrond?

Na mijn studie Theaterwetenschappen had ik maar één doel, het zakelijk en logistiek te ondersteunen van kunst- en erfgoedprojecten zodat kunstenaars en historici hun werk goed kunnen doen en wij daar dan weer heel lang van kunnen blijven genieten. In 2005 richtte ik mijn eigen culturele projectbureau op en werkte ik als freelance zakelijk leider en cultuuradviseur onder andere voor de Gemeente Amsterdam, erfgoedfestivals en organisaties en theatergezelschappen. Hier ontmoette ik Vivienne. In 2010 kwam de culturele sector in zwaar weer en besloot ik om de kunst- en erfgoedsector (tijdelijk) te verruilen voor de koffiesector.

In 2014 werd ik mede-eigenaar van de Koffieschool, een kenniscentrum waar iedere koffieliefhebber en professional alles kan leren over koffie. Binnen de Koffieschool heb ik mij gespecialiseerd in duurzame koffiehandel.
Net als met erfgoed is het voortbestaan van de koffie in het gedrang. Om iedere koffieliefhebber te laten weten wat er allemaal speelt op het land van de koffieboer heb ik in 2020 “De Prijs van Mijn Koffie” geschreven, een boek over duurzame koffiehandel. Ook geef ik les in dit onderwerp.

Q: Wat voor inspiratie haal je daar uit?

Ik vind het mooi om mensen aan het denken te zetten door ze kennis te bieden. Zaken die zo vanzelfsprekend lijken blijken een heel verhaal in zich mee te hebben. Weet jij eigenlijk wie verantwoordelijk is voor jouw dagelijkse kop koffie?

Raad van Inzicht

Q: Wat is jouw talent in je werk?

Mensen inspireren en enthousiasmeren. Verder vind ik het belangrijk om focus aan te brengen. Je kan niet de hele wereld veranderen maar als je je focust op datgene dat dicht bij jouw staat dan heeft dat vanzelf een olievlek effect.

Q: Welke plek verdient volgens jou praktische filosofie en creatief denken in de maatschappij?

Ik denk dat filosofie een verplicht onderdeel moet zijn van het onderwijssysteem. En creatief denken hoort daarbij. Vanuit een filosofisch vraagstuk komen tot een creatieve oplossing. Dit leidt tot innovatie en vernieuwing. Een weerbare samenleving die we vandaag de dag erg hard nodig hebben.

Q: En hoe wil/kan jij daaraan bijdragen?

Ik help mijn studenten kritisch na te denken over hoe om te gaan met vraagstukken binnen de koffieketen. Maar ook hoop ik mijn zoon van 11 en zijn generatie creativiteit en filosofische wijsheid mee te geven.

Q: Heb je misschien al een vraag voor de Raad van Inzicht?

Behoren filosofie en creativiteit tot onze eerste levensbehoeften?

Q: Wat ik nog meer wil vertellen is....

Ik hou van mensen die lef hebben. Die je de wereld door een andere bril laten zien zodat je je realiseert dat anders best wel interessant kan zijn. Vivienne zet je aan het denken op een manier waarop je uit je comfort zone stapt om zo te ontdekken dat het ook 'anders' kan en dat 'anders' niet eng hoeft te zijn.. En dat is lef.

Raadslid Irma Beereboom

Terug naar de Raad van Inzicht

Blog: Hoofd stukken

2 months ago

𝗞𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗳𝗶𝗹𝗼𝘀𝗼𝗼𝗳 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗰𝗵𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗯𝗮𝘀𝗶𝘀𝘀𝗰𝗵𝗼𝗼𝗹 𝗶𝗻 𝗨𝘁𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁Voor een school in de Binnenstad van Utrecht zoek ik een vervanger die na de kerstvakantie mijn 2 filosofieklasjes (plusgroepen 6-8) kan overnemen. 𝗛𝗲𝘁 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗼𝗺 𝟭 𝗸𝗹𝗼𝗸𝘂𝘂𝗿 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝘃𝗿𝗶𝗷𝗱𝗮𝗴𝗼𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻𝗱. 𝗘𝗲𝗻 𝗸𝗹𝗮𝘀𝗷𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗼𝗻𝗴𝗲𝘃𝗲𝗲𝗿 𝟴/𝟵 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗼𝗺 𝗱𝗲 𝘄𝗲𝗲𝗸. (𝘁𝗼𝘁𝗮𝗮𝗹 𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗽 𝘃𝗮𝗻 𝟭𝟴 𝗹𝗲𝗲𝗿𝗹𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻) 𝗩𝗲𝗿𝗴𝗼𝗲𝗱𝗶𝗻𝗴: 𝟲𝟱 𝗲𝘂𝗿𝗼 𝗽𝗲𝗿 𝘂𝘂𝗿. 𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁: 𝘇𝗼 𝘀𝗻𝗲𝗹 𝗺𝗼𝗴𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝗸𝗲𝗿𝘀𝘁𝘃𝗮𝗸𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲Een mooie kans om vast met een groep te werken en een band met de leerlingen op te bouwen.Het is een fijne school en ik heb goed contact met de Hoogbegaafdheidsspecialiste en de directeur.Stuur me een pb of mail naar: info@hethoofdpodium.nl als je interesse hebt of nog vragen hebt.Groet!Vivienne ... See MoreSee Less
View on Facebook
Het Hoofdpodium - Praktische filosofie is bij Fort Maarsseveen.

5 months ago

Wat een fijne sfeer, mensen, plek en programma op het Vort!festival! Er werden enthousiast en met gezonde denkhonger vragen besteld, opgediend en Geconsumeerd.Favoriete vraaggerechten als:- Moet je weten wat je wilt?- Waar moet je heen als je verdwaald bent?- Heb je grenzen nodig om vrij te zijn?- Weet je meer als je twijfelt?Waren favoriet. Een bezoeker kwam langs en vroeg of hij hier wat te eten kon krijgen. Hij bekeek de menukaart en kwam er al gauw achter dat het een wat andere menukaart was. “O, gut, wat is dit dan weer?, ojee!”.Ik sprak de man aan: welkom bij het “Wat vraagje Menu?” “Hier krijg je Geen sandwich, salade of soep maar een vraag op je bord”.Ik leg verder uit wat de bedoeling is en al gauw gaat hij zitten en bestelt hij de vraag: “waar moet je heen als je verdwaald bent?”. Wat een mooie dag met veel aanloop, wisselende meer en minder filosofische gesprekken, kort en wat langer, 1 op 1 en met meer en soms gepaard met emoties.En het publiek was enthousiast over het concept, de presentatie en de gesprekken. Ik ben blij! Wat is dit toch mooi dat ik dit mag doen. Dank je wel Polderwachter Marcel Blekendaal , Annemarie en de geweldige mensen van het Fort Maarsseveen voor deze top dag! #vortfestival #watvraagjemenu. #openmonumentendag2023 #denkklimaatverandering ... See MoreSee Less
View on Facebook

5 months ago

𝗞𝗼𝗺 𝗱𝗶𝘁 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗳𝗶𝗹𝗼𝘀𝗼𝗳𝗶𝘀𝗰𝗵 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝘄𝗮𝘁 𝗯𝗲𝗱𝗲𝗻𝗸𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 𝗴𝗲𝗱𝗲𝗸𝘁𝗲 𝘁𝗮𝗳𝗲𝗹 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 '𝗪𝗮𝘁 𝗩𝗿𝗮𝗮𝗴𝗷𝗲 𝗠𝗲𝗻𝘂?'!𝗭𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝟵 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿: 12 - 16u.Bij de Kleine Sterren Markt & Open Monumentendag op de prachtige locatie Molen de SterEn op 𝘇𝗼𝗻𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟬 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 12 - 16u bij het #vortfestival op het terrein van Fort Maarsseveen Een festival vol cultuur op een bijzondere historische locatie in het groen en nog gratis entree ook!𝗘𝗲𝗻 𝟯-𝗴𝗮𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗩𝗿𝗮𝗮𝗴𝗠𝗲𝗻𝘂 - 𝘃𝗼𝗲𝗱𝘀𝗲𝗹 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗴𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗺𝗲𝘁 (𝗼𝗼𝗸 𝘄𝗮𝘁 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗼𝗲𝗹𝗲𝗻𝗱𝗲) 𝘃𝗿𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗼𝗺 𝗼𝗽 𝘁𝗲 𝗸𝗮𝘂𝘄𝗲𝗻 -Je kunt kiezen uit licht gebonden vragen als voorgerecht, het wat meer zware kauwwerk op de pittig gekruide of zeer verfrissende denkvragen als hoofdgerecht of gezoete, kort afgebakken nà denkvragen als nagerecht.𝗗𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘂𝗺𝗽𝘁𝗶𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝘃𝗿𝗮𝗮𝗴𝗴𝗲𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗼𝗻𝗴𝗲𝘃𝗲𝗲𝗿 𝘁𝘂𝘀𝘀𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝟭𝟱 𝗲𝗻 𝟯𝟬 𝗺𝗶𝗻𝘂𝘁𝗲𝗻.𝗢𝗼𝗸 𝗴𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗸𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗺𝗲𝗻𝘀𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗹𝗮𝗰𝘁𝗼𝘀𝗲-/𝗻𝗼𝘁𝗲𝗻𝗮𝗹𝗹𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲 𝗲𝗻 𝘃𝗲𝗴𝗮𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻. 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗸𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲 𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝘁𝗲 𝗲𝘁𝗲𝗿𝘀 𝘃𝗮𝗻𝗮𝗳 𝟴 𝗷𝗮𝗮𝗿.𝗟𝗲𝗲𝘀 𝗵𝗶𝗲𝗿 𝗺𝗲𝗲𝗿 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁:hethoofdpodium.nl/projecten/watvraagjemenu/#Watvraagjemenu op het #twijfelterras #filosoferen #driengangenmenu #filosofischgesprek #oplocatie #denkklimaatverandering #zaterdag9september #lombok #molendester #monumentendag #openmonumentendag #openmonumentendag2023#zondag10september #fortmaarsseveen #vortfestival ... See MoreSee Less
View on Facebook

8 months ago

𝗧𝗥𝗬-𝗢𝗨𝗧 𝗣𝗟𝗘𝗞𝗞𝗘𝗡 𝗚𝗘𝗭𝗢𝗖𝗛𝗧 𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗛𝗘𝗧 '𝗪𝗔𝗧 𝗩𝗥𝗔𝗔𝗚𝗝𝗘 𝗠𝗘𝗡𝗨':De 𝐓𝐫𝐲-𝐎𝐮𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐇𝐞𝐭 𝐖𝐚𝐭 𝐕𝐫𝐚𝐚𝐠𝐣𝐞 𝐌𝐞𝐧𝐮? is opgediend in het 𝐓𝐰𝐢𝐣𝐟𝐞𝐥𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 tijdens het SchimmelpleinfestivalHet concept waarbij je kan kiezen uit een 𝗱𝗿𝗶𝗲𝗴𝗮𝗻𝗴𝗲𝗻𝘃𝗿𝗮𝗮𝗴𝗺𝗲𝗻𝘂 en een filosofische vraag krijgt opgediend om op te kauwen, staat. Is af en werd positief ontvangen.Ondanks het warme denkklimaat, zijn er toch een paar mooie filosofische gesprekken op bestelling gevoerd en werden er vragen geconsumeerd. Van korte tot wat langere duur.Met hier en daar welkome ideeën ter verbetering van de ervaring. Dank voor het mee denken daarvoor!TRY-OUT PLEKKEN GEZOCHT:𝗛𝗲𝘁 𝗧𝘄𝗶𝗷𝗳𝗲𝗹𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗶𝘀 𝗺𝗲𝘁 𝗛𝗲𝘁 𝗪𝗮𝘁 𝗩𝗿𝗮𝗮𝗴𝗷𝗲 𝗠𝗲𝗻𝘂? 𝗱𝗮𝗻 𝗼𝗼𝗸 𝗼𝗽 𝘇𝗼𝗲𝗸 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗺𝗲𝗲𝗿 𝗧𝗿𝘆-𝗢𝘂𝘁 𝗽𝗹𝗲𝗸𝗸𝗲𝗻. 𝗘𝗻 𝗶𝘀 𝘁𝗲 𝗯𝗼𝗲𝗸𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗼𝗽 𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹𝘀, 𝗼𝗽 𝗹𝗼𝗰𝗮𝘁𝗶𝗲, 𝗶𝗻 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁𝘀, 𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗯𝗲𝗱𝗿𝗶𝗷𝗳𝘀𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵𝗲𝘀 𝗼𝗳 -𝗱𝗶𝗻𝗲𝗿𝘀. 𝗗𝗲𝗻𝗸 𝗷𝗲 𝗱𝗮𝘁 𝗷𝗶𝗷 𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗼𝗲𝗱𝗲 𝗽𝗹𝗲𝗸 𝗼𝗳 𝗴𝗲𝗹𝗲𝗴𝗲𝗻𝗵𝗲𝗶𝗱 𝗵𝗲𝗯𝘁 𝗼𝗳 𝗸𝗲𝗻𝘁, 𝘄𝗮𝗮𝗿 𝗶𝗸 𝗱𝗶𝘁 𝗶𝗱𝗲𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿 𝗺𝗮𝗴 𝘂𝗶𝘁𝗽𝗿𝗼𝗯𝗲𝗿𝗲𝗻? 𝗪𝗶𝗹 𝗷𝗲 𝗺𝗶𝗷 𝗱𝗮𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗰𝘁𝗲𝗻? 𝗦𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗱𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗽𝗯 𝗼𝗳 𝗲𝗺𝗮𝗶𝗹 naar info@hethoofdpodium.nl 𝟭𝟬𝟬 𝗺𝗮𝗮𝗹 𝗱𝗮𝗻𝗸! 𝗝𝗲 𝗵𝗲𝗹𝗽𝘁 𝗺𝗲 𝗼𝗼𝗸 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗶𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁 𝘁𝗲 𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻 :-)). 𝗩𝗶𝘃𝗶𝗲𝗻𝗻𝗲.#watvraagjemenu in het #twijfelrestaurant #filosoferen #driengangenmenu #filosofischgesprek #oplocatie #denkklimaatverandering #talentuitdewijk #nieuwengeland #schimmelplein #bijbram ... See MoreSee Less
View on Facebook

8 months ago

Lekker koel in de kappersstoel, uitleg over de buurt door Eddy, slingers van Leontien en een luchtig of wat zware Wat vraag je menu. En natuurlijk straks de talentenshow. En nog veel meer... zien we je zo? ... See MoreSee Less
View on Facebook

het Hoofdpodium

Vivienne Janssen
fa-envelope far   info@hethoofdpodium.nl
 fa-phone   06 48973889

Facebook icoon Twitter icoon Instagram icoon