Filosofisch nagesprek

een genadeloos gesprek

Bij de voorstelling: Een genadeloze God
Een filosofisch nagesprek in het theater.
Het is alweer even geleden, maar ik wilde het toch niet onvermeld laten.

Vorig jaar heeft het Hoofdpodium in opdracht van Theatergroep Rast een klein randprogramma opgezet rondom de voorstelling: Een genadeloze God. Met gebruik van filosofische vragenkaarten – gemaakt op basis van het PR-beeld van de voorstelling en verspreid in de foyer– werden bezoekers uitgedaagd na te denken over vragen rondom religieuze intolerantie en vrijheid van meningsuiting.

Na de voorstelling konden bezoekers deelnemen aan het filosofisch nagesprek. Waarbij de eigen ervaring van het voorstellingsbezoek centraal stond. Eén van de gesprekken heb ik gevoerd met Laura Minderhoud.
Wegens de Coronamaatregelen konden slechts een aantal voorstellingen met nagesprekken doorgaan.

Opdrachtgever: Rast
Jaar: 2021/2022
URL: https://www.rast.nl/programma/een-genadeloze-god/
Inhoud: concept randprogramma & nagesprek
Categorie: op locatie

filosofisch nagesprek Rast filosoferen met publiek in theater

Filosofisch nagesprek in het theater

Je maakt een voorstelling en je wilt het publiek er meer bij betrekken. Het publiek geniet ervan en verlaat geïnspireerd de zaal. Maar het gesprek in de foyer komt niet verder dan een 'wat-vond-jij-ervan?-gesprek'.
Er is misschien behoefte aan gezamenlijk napraten over wat het publiek nu heeft gezien en ervaren.
Dat kan heel goed middels een filosofisch nagesprek of een ander randprogramma waar bezoekers met elkaar kunnen delen wat zij hebben gezien, meegemaakt en gedacht.  Heb je behoefte om hier even over te sparren? Neem dan contact met mij op. Geheel vrijblijvend en kost je niets.

Vond je dit interessant? Delen mag!