workshop filosoferen met kinderen

Workshops

Workshops

Wordt VragenMaker en kritisch denker!

De roep om kritische en creatieve denkers groeit. Net als iedereen knieholtes heeft, heeft iedereen ook een mening, een opinie. En via social media wordt die geregeld schreeuwerig en niet altijd genuanceerd de wereld in geslingerd.

Ik denk dat een ander geluid, zoals meer vragen stellen en even een denkpauze nemen voordat je iets roept, rust brengt in de meningenstorm en bijdraagt in het onderscheiden van de zin en de onzin. Dat je door vragen te stellen, sowieso meer leert en meer te weten komt en de wereld achter de mening beter gaat verstaan. Maar dat de meninguiter ook beter gaat nadenken waarom die eigenijk iets zegt, waarop is dat eigenijk gebaseerd?

Door oprechte nieuwsgierigheid te tonen in de ander en je even niet als deelnemer maar als een soort beschouwer het gesprek aan te gaan, geloof ik dat je elkaar beter gaat begrijpen en ook een beter gesprek hebt met elkaar. Bovendien leer je ook jezelf beter kennen. Deze kritische maar nieuwsgierige denkhouding is een vaardigheid wat iedereen kan leren en ook noodzakelijk is aangeleerd te krijgen.Van jong tot oud en voor alle nivo's.

Het aanbod:

Voor jouw organisatie, bedrijf, team, vriendengroep of leerlingen in school:
Nieuw: de workshop: Maak je eigen filosofische ansichtkaart!
Dit is een creatieve schrijfworkshop waar je met elkaar lol hebt, filosofeert, een prikkelende filosofische vraag bedenkt die je op de kaart zet! Zo maak je je eigen, unieke filosofische ansichtkaart. Vragen die aansluiten op bijvoorbeeld de actualiteit of inspelen op een thema.

Een super origineel idee voor de komende themadag, familiedag of vriendengroep en teamuitje.

workshop filosoferen met kinderen

Voor professionals die werken met kinderen
Wil je dat jouw team gaat filosoferen met kinderen? En de eerste kneepjes van dit denkvak leert?
Dan is een introductieworkshop filosoferen met kinderen een goed idee. Je leert dan de eerste stappen van het filosoferen en maakt kennis met een aantal materialen en denkoefeningen.

Ben je enthousiast geraakt en wil je je er meer in ontwikkelen? Dan is een verdiepingsworkshop mogelijk. Geheel op maat en naar wens gemaakt.
Geschikt voor leerkrachten op de basisschool, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang, kindercoaches en ouders.

Wil je liever dat een vakleerkracht met de kinderen gaat filosoferen? Dan kun je losse filosofielessen voor de basisschool afnemen. Zodat kinderen zelf met elkaar leren filosoferen.
- Filosofische kunstlessen: een combinatie van filosofie & kunsteducatie. Geschikt voor leerlingen op de basisschool.

Blog: Hoofd stukken

Instagram

het Hoofdpodium

Vivienne Janssen
fa-envelope far   info@hethoofdpodium.nl
 fa-phone   06 48973889

LinkedIn het HoofdpodiumInstagram het HoofdpodiumFacebook het Hoofdpodium