Als ondernemer in de box!

De lockdown tijdens het coronavirus gaf met het project 'Ondernemers in de box' een podium aan getroffen ondernemers.
Honderd ondernemers kregen met 'de box' in twee en een halve maand de mogelijkheid om diens ervaringen en verhalen te delen. Te vertellen hoe ze de eerste maanden van de lockdownperiode zijn doorgekomen.

Ook ik mocht mee doen aan dit project van Nadja Willems.
De box dient niet alleen als podium voor de ondernemers maar staat ook symbool voor de kleine ruimte waarin we allemaal moesten verblijven (binnen, thuis). En de 1,5 meter als boxgrootte is ook een metafoor voor de afstand die we tot elkaar moeten houden.

Van #niksisonmogelijk naar #niksismogelijk

Ik koos voor dit beeld omdat ik vorig jaar met een filosofieworkshop over 'NIETS' op festival Zwarte Cross stond.
Gelinkt aan het festivalthema #niksisonmogelijk. Nu een jaar later is alles totaal omgedraaid en is van de ene op de andere dag voor veel mensen #niksismogelijk geworden.

De vragen:

- Kan 'niets' kunst zijn?
- Kan een vraag kunst zijn?
- Is stilte muziek?

werden plotseling actueel voor muzikanten, kunstenaars, andere creatieven, culturele instellingen en vele andere ondernemers en mensen zoals jij en ik. Maar ik zag gelukkig ook dat vanuit dat 'niets', de 'stilte' er heel veel creativiteit onstond. Zoals dit project.
Lees de mooie, inspirerende, maar soms ook pijnlijke verhalen van deze ondernemers in coronatijd. En scroll even door naar mijn pagina.

lockdown in coronavirus

Vond je dit interessant? Delen mag!