Filosofietsje

'De filosofische reistafel' zet je denken in beweging

De filosofische reistafel
  • Wanneer begin je opnieuw?
  • Kan een vraag gevaarlijk zijn?
  • Waar begint mijn vrijheid?
  • Mag ik voor mezelf kiezen?
Denk jij vaker na over dit soort vragen? Of loopt jouw denken wel eens spaak? Zet je denken weer in beweging en kom eens langs voor een wat ander gesprek bij Filosofietsje, de filosofische reistafel.

Overal en nergens

Aan een omgebouwde fietstafel vol vragen en een paar klapstoeltjes voert Filosofietsje overal en nergens filosofische gesprekken met kleine en grote denkers. Gesprekken die gaan over vragen die jou bezig houden.

Geen antwoorden, wel vragen

Mensen verwachten niet dat ze ‘een goed gesprek’ kunnen voeren met een deskundige op bijvoorbeeld een vrijmarkt of festival. ‘Dat doe je in een praktijk, binnen vier muren en op afspraak’. Je gaat natuurlijk niet je problemen zomaar letterlijk op straat gooien.

Alhoewel…De Filosoof Socrates bracht de meeste tijd door in de buitenlucht. Wandelde over de pleinen en straten van Athene.
En ging daar in gesprek met mensen, passanten over wat hen bezig hield en stelde mensen lastige, kritische vragen. Zo bezien is het eigenlijk best normaal. Filosoferen in de buitenlucht.

Je krijgt in een filosofisch gesprek geen antwoorden, geen oplossingen of suggesties. Nee, bij Filosofietsje worden jouw woorden slechts bevraagd. In een ongedwongen, speelse setting wordt het denken weer in beweging gezet.
Want filosoferen is een echte denksport.

Filosofie bij film- en theatervoorstelling

Filosofietsje is ook heel geschikt om te koppelen aan een film- of theaterbezoek. Bezoekers bijven na een film- of theatervoorstelling vaak met vragen zitten en willen daar graag over doordenken.

On the spot...

Bij Filosofietsje is geen vraag te gek of gedachte te vreemd. Wie weet ontstaat er ‘on the spot’ zomaar een filosofisch gesprek waarvan niemand de uitkomst kent.
Je vindt Filosofietsje de ‘filosofische reistafel’ op straat, fesivals, evenementen, bedrijven en culturele instellingen waar ook mensen komen zoals jij. Mensen die over hun kwestie eens een ander gesprek willen voeren, namelijk een filosofisch gesprek.

Van de fiets naar de praktijk

Denk je dat zo’n gesprek wel iets voor jou is en wil je wat verder in gaan op jouw eigen kwesties, vragen of dilemma’s? Maak dan een (vervolg)afspraak. En ja dat kan ook binnen ‘vier muren, in een praktijksituatie’.

Waar heeft Filosofietsje al gestaan:

Geschikt voor kleine en grote denkers!

Filosofietsje

Wil jij ook je denken in beweging zetten?