Filosoferen tijdens de Week van de Kinderfilosofie 2022

Intieme vreemden Week van de Kinderfilosofie 2022

Thema is: "Intieme vreemden"

Op 2 april 2022 start de tweede editie van de Week van de Kinderfilosofie. Van 2 t/m 10 april worden er in Nederland en België allerlei activiteiten georganiseerd waar kinderen filosoferen over onderwerpen rondom het thema: ‘intieme vreemden’. Overal en nergens, buiten en binnen, op school, BSO, aan de telefoon en in een park. het Hoofdpodium is daar natuurlijk ook bij. Als je mee doet, krijg je een leuke set ansichtkaarten cadeau!

De centrale vraag: Kun je vrienden zijn met een vreemde?

Een actueel en prikkelend thema dat kinderen stimuleert na te denken over bijvoorbeeld vriendschap, dichtbij en ver weg, bekend en vreemd, ergens bijhoren en hoe dat dan werkt als kinderen bijvoorbeeld actief zijn op de online, social mediakanalen.
weggever week van de kinderfilosofie 2022

Gratis set filosofische ansichtkaarten bij deelname!

Rond deze centrale vraag zijn zes vragen bedacht die dit thema raken. Ze zijn op ansichtkaarten gezet, tevens de gratis weggever van de Week van de Kinderfilosofie.
Je ontvangt de kaarten gratis als je een activiteit opzet of je krijgt ze cadeau als je mee doet! Zo kun je bijvoorbeeld elke bijeenkomst één vraag met de kinderen bespreken en op de achterkant van de kaart de reacties plaatsen en de kaarten versturen.

De activiteiten van het Hoofdpodium in de Week van de Kinderfilosofie:

De Filosofoon gaat vreemd! en wordt de Xenofoon

Wat is jouw vreemde vraag? ‘Het filosofische telefoongesprek dat je weer in contact brengt met jezelf’ Voel jij je vervreemd van jezelf? Zit je met vreemde vragen of kwesties die je liever anoniem met iemand wilt bespreken? Misschien kan de Filosofoon je dan helpen. Of eigenlijk is het even de ‘Xenofoon’. Passend bij het thema ‘intieme vreemden’ van de Week van de Kinderfilosofie!
Xenofoon in de lift

Tijdens de Week van de Kinderfilosofie kun je op een aantal dagen en tijdstippen gratis bellen met de Xenofoon.

Kan vrijheid vreemd voelen?

het Hoofdpodium heeft ook een vraag op de kaart gezet voor de weggever van de Week van de Kinderfilosofie: Kan vrijheid vreemd voelen?
Kan vrijheid vreemd voelen