Filosofietsje®

Projecten

VragenMakerij:
Filosofische 'VraagStukken' op locatie

Filosoferen kan overal en nergens. En in vele denkbare vormen, zoals met de filosofische'VraagStukken' op deze pagina.
Vaak popt er wel een nieuwe naam voor een vraagproject, idee of beeld in mijn hoofd als ik slenter door de stad, onder de douche sta of soms duf zit te surfen op het internet. Ik houd ervan om creatieve vraagconcepten te bedenken die op een laagdrempelige manier uitnodigen tot een filosofisch gesprek. Overal en nergens. Alleen of met veel. Met jong en oud.

Mobiel en 'On the spot'

Met deze filosofische VraagStukken (of noem het pop – up’s of Vraagprojecten) kan dat. Alle VraagStukken uit de VragenMakerij zijn mobiel en prikkelen 'on the spot' op filosofische wijze je denken.
Zo kun je een vraag plukken uit de Filosofieboom, een gesprek voeren aan Filosofietsje, je DenkRaam doorluchten en zelfs aan de telefoon filosoferen met de Filosofoon.

Filosoferen kan ook heel goed buiten de klaslokalen. Spontaan en ‘on the spot’, 'Guerilla Bildung' noem ik dat.

Binnen en buiten. Na een film- en theatervoorstelling. Het is voor iedereen geschikt en is niet aan een plaats gebonden.
Dat wisten de oude Grieken al.

Vroeg geleerd is oud gedaan

Zo voerde Diogenes van Sinope filosofische gesprekken vanuit een wijnvat. En bracht Socrates het grootste deel van zijn leven filosoferend door in de straten en markten van Athene.
Hij stelde de mensen veelal lastige vragen, opdat ze zelf leerden denken en tot eigen inzichten kwamen.

Onderstaande projecten zijn geschikt om overal en nergens te filosoferen en zijn ook te boeken als filosofisch (rand)programma.


Blog: Hoofd stukken

Instagram

het Hoofdpodium

Vivienne Janssen
fa-envelope far   info@hethoofdpodium.nl
 fa-phone   06 48973889

LinkedIn het HoofdpodiumFacebook het HoofdpodiumInstagram het Hoofdpodium