Zet je denken in beweging met Filosofietsje

Filosofietsje

Filosofietsje

'De filosofische reistafel' zet je denken in beweging

  • Is goed denken een sport?
  • Kan een vraag gevaarlijk zijn?
  • Hebben alle vragen één juist antwoord?

Denk jij vaker na over dit soort vragen?
Of loopt jouw denken wel eens spaak?
Zet je denken weer in beweging en kom eens langs bij Filosofietsje, de filosofische reistafel.

Overal en nergens

Aan een omgebouwde fietstafel vol vragen, denkspelletjes en een paar klapstoeltjes voert Filosofietsje overal en nergens filosofische gesprekken met kleine en grote denkers. Gesprekken die gaan over vragen die jou bezig houden.

Geen antwoorden, wel vragen

Je krijgt geen antwoorden, geen oplossingen of suggesties. Nee, bij Filosofietsje worden jouw woorden slechts bevraagd. In een ongedwongen, speelse setting wordt het denken weer in beweging gezet. Want filosoferen is een echte denksport.

Filosofie bij film- en theatervoorstelling

Filosofietsje is ook heel geschikt om te koppelen aan een film- of theaterbezoek. Bezoekers bijven na een film- of theatervoorstelling met vragen zitten en willen daar graag over doordenken.

On the spot..

Bij Filosofietsje is geen vraag te gek of gedachte te vreemd. Wie weet ontstaat er ‘on the spot’ zomaar een filosofisch gesprek waarvan niemand de uitkomst kent.

Filosofietsje

Waar heeft Filosofietsje reeds gestaan:

  • Koninginnedag/Koningsdag
  • 3 x Schimmelpleinfestival, Utrecht
  • 2 x Leidsche Rijn Festival, Utrecht
  • Tour de France aan het Grand Départ, Utrecht
  • International Tour Film Festival/Louis Hartlooper Complex, Utrecht

Geschikt voor kleine en grote denkers!

Wil jij ook je denken in beweging zetten?

Boek dan Filosofietsje

Ook te boeken in combinatie met de DenkRamen.

Blog: Hoofd stukken

8 months ago

WIE JARIG IS TRAKTEERT!Vandaag is mijn verjaardag én de start van de Week van de Kinderfilosofie. Dat betekent: dubbel feest!Een vriendin belde met de vraag of ze even langs kon komen. Ja, gezellig!. Ik ging er verder niet vanuit dat ik nog bezoek zou ontvangen. Heb ook niemand uitgenodigd. Maar men besloot anders. En komen dus gewoon onaangekondigd langs ;-)) SPONTAAN BEZOEKMijn oudste jeugdvriend stond ineens met camper voor de deur om samen een ijsje of taartje te halen en op te peuzelen. En op de terug weg stond het volgende spontane bezoek voor de deur. Speciaal naar mij toe gereden voor een spoed verjaardagsgroet even buiten voor de deur en op afstand. Echt super lief! Nadat zij weg gingen kwam mijn vriend en een goede vriendin die langs zou komen.Ik voel me dus heel erg jarig!!EN WIE JARIG IS TRAKTEERT!Ik geef daarom 2 GRATIS FILOSOFISCHE TELEFOONGESPREKKEN met DE FILOSOFOON.Voor kinderen vanaf 9 jaar én volwassenen. Maar kinderen hebben voorrang. De gesprekken vinden dan plaats op een woensdag en / of vrijdag.En ik verloot 1 GRATIS FILOSOFIELES OVER NATUUR onder de scholen waar ik het afgelopen jaar les heb gegeven of waar ik stond ingepland maar door de coronamaatregelen niet door gingen.In eerste instantie was het de bedoeling een les te verloten en in te plannen tijdens de Week van de Kinderfilosofie. Maar omdat veel scholen nog geen gastdocenten toe laten, wordt die les in overleg later ingepland. Wellicht in deze maand April, omdat het de Maand van de Filosofie is. Super leuk als dat kan! Maar anders is een later moment natuurlijk ook mogelijk.HOE DING JE MEE?Deze aanbieding geldt deze hele WEEK VAN DE KINDERFILOSOFIE.Dus TOT EN MET ZATERDAG 17 APRIL.Voor de FILOSOFOON, ‘het filosofische telefoongesprek waar je in 20 minuten weer in contact komt met jezelf’, kun je tot en met zaterdag 17 april reageren door mij een mail of een persoonlijk bericht te sturen naar: info@hethoofdpodium.nlVoor de les op school laat ik dat uiterlijk maandag 19 april weten en neem contact op met de winnende school.Ik wens iedereen een hele toffe Week van de Kinderfilosofie!Vivienne#jarig #wiejarigistrakteert #dubbelfeest #weekvandekinderfilosofie #filosofie #filosoferenmetkinderen #dagjeuit #utrecht #kinderen #buitenspelen #natuur #natuuractiviteit#wvdk #kinderfilosofie #kritischlerendenken #denatuurwashier #naarbuiten #kids ... See MoreSee Less
View on Facebook

het Hoofdpodium

Vivienne Janssen
fa-envelope far   info@hethoofdpodium.nl
 fa-phone   06 48973889

Facebook icoon Twitter icoon Instagram icoon