Zet je denken in beweging met Filosofietsje

Filosofietsje

Filosofietsje

'De filosofische reistafel' zet je denken in beweging

  • Hoe weet ik wat te doen?
  • Wanneer moet ik opnieuw beginnen?
  • Wanneer moet je stoppen met helpen?
  • Mag ik voor mezelf kiezen?

Denk jij vaker na over dit soort vragen?
Of loopt jouw denken wel eens spaak?
Zet je denken weer in beweging en kom eens langs voor een wat ander gesprek bij Filosofietsje, de filosofische reistafel.

Een peut, loog of toch bij een soof op de fiets?

Ken je dat? Dat je denkt in cirkeltjes, vast loopt in het zoeken naar antwoorden op vragen rondom werk, liefde, afscheid, klimaat, relaties of je eigen positie in het leven?
Zijn je antwoorden op je zoektocht van vandaag morgen alweer versleten? Vind je een bezoek aan een therapeut of psycholoog voor jouw vragen iets teveel van het goede? Of heeft een dergelijk bezoek je uiteindelijk niet veel opgeleverd?

Overal en nergens

Aan een omgebouwde fietstafel vol vragen, denkspellen en een paar klapstoeltjes voert Filosofietsje overal en nergens filosofische gesprekken. Gesprekken die gaan over vragen die jou bezig houden. Zij leert je in een ongedwongen setting naar je vraag kijken.

Geen antwoorden, wel vragen

Mensen verwachten niet dat ze ‘een goed gesprek’ kunnen voeren met een deskundige op bijvoorbeeld een vrijmarkt of festival. ‘Dat doe je in een praktijk, binnen vier muren en op afspraak’. Je gaat natuurlijk niet je problemen zomaar letterlijk op straat gooien. Alhoewel...De Filosoof Socrates bracht de meeste tijd door in de buitenlucht. Wandelde over de pleinen en straten van Athene. En ging daar in gesprek met mensen, passanten over wat hen bezig hield en stelde mensen lastige, kritische vragen. Zo bezien is het eigenlijk best normaal. Filosoferen in de buitenlucht.

Je krijgt in een filosofisch gesprek geen antwoorden, geen oplossingen of suggesties. Nee, bij Filosofietsje worden jouw woorden slechts bevraagd. In een ongedwongen, speelse setting wordt het denken weer in beweging gezet. Want filosoferen is een echte denksport.

Filosofie bij film- en theatervoorstelling

Filosofietsje is ook heel geschikt om te koppelen aan een film- of theaterbezoek. Bezoekers bijven soms na een film- of theatervoorstelling met vragen zitten en willen daar graag over doordenken.

Filosofietsje

On the spot..

Bij Filosofietsje is geen vraag te gek of gedachte te vreemd. Wie weet ontstaat er ‘on the spot’ zomaar een filosofisch gesprek waarvan niemand de uitkomst kent.

Je vindt Filosofietsje de ‘filosofische reistafel’ op straat, fesivals, evenementen, bedrijven en culturele instellingen waar ook mensen komen zoals jij. Mensen die over hun kwestie eens een ander gesprek willen voeren, namelijk een filosofisch gesprek.

Van de fiets naar de praktijk..

Denk je dat zo’n gesprek wel iets voor jou is en wil je wat verder in gaan op jouw eigen kwesties, vragen of dilemma's?
Maak dan een (vervolg)afspraak. En ja dat kan ook binnen 'vier muren, in een praktijksituatie'.

Waar heeft Filosofietsje reeds gestaan:

  • Koninginnedag/Koningsdag
  • 3 x Schimmelpleinfestival, Utrecht
  • 2 x Leidsche Rijn Festival, Utrecht
  • Tour de France aan het Grand Départ, Utrecht
  • International Tour Film Festival/Louis Hartlooper Complex, Utrecht

Geschikt voor kleine en grote denkers!

Wil jij ook je denken in beweging zetten?

Boek dan Filosofietsje

Ook te boeken in combinatie met de DenkRamen.

Neem straks ook eens een kijkje bij:

Blog: Hoofd stukken

Instagram

het Hoofdpodium

Vivienne Janssen
fa-envelope far   info@hethoofdpodium.nl
 fa-phone   06 48973889

LinkedIn het HoofdpodiumInstagram het HoofdpodiumFacebook het Hoofdpodium