Filosofie boom

Filosofieboom

Filosofieboom

Filosofie kan echt de boom in

Daar kun je chillen én filosoferen.
 Er hangen bladeren met verwOndervragen aan de boomtakken.
 En er zitten knoppen in de takken: daar zitten mooie vragen in de dop.
 Kan jij ze laten groeien met jouw gedachten?

Denk Het Zelf Filosofie

Pluk een vraag uit de Filosofieboom, ( of is het een Vragenboom of Denkboom?) ga lekker zitten en begin te filosoferen met je vriendin, zus, moeder of ander bosgenootje. Bij elke boom ligt een verzameling kussens en zitzakken om al chillend een filosofisch gesprek te voeren.
Om je te helpen hangen er DenkVraagKaarten aan een gespannen DenkLijn die je kunt gebruiken om het gesprek filosofisch te maken en door te vragen op elkaars antwoorden.

Help het Filosofiebos groeien!

Je kunt ook je eigen favoriete verwOndervraag aan de boomtakken hangen, zodat er een echte Vragenboom ontstaat. Waar andere verwOnderzoekers weer verder over kunnen denken en het een soort vragenexpositie in de boom wordt.
Recycling van vragen noemen we dat! Heel duurzaam en natuurvriendelijk ;-).

Denkhulp nodig?

Wil je liever wat denkhulp onder de boom? Oftewel: Zie je door de bomen het bos niet meer?
Dan kan ik op bepaalde tijden onder de Filosofieboom een workshop ‘filosoferen’ geven. Zo word je niet alleen erg chill maar ook nog eens wat wijzer.

De vragen uit de boom kunnen op verzoek aangepast worden aan een bepaald thema.

Bosgenootjes gezocht

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en iedereen die van filosoferen en bomen houdt.
Wil je de Filosofieboom boeken of meer informatie hierover ontvangen?
Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Ja, ik wil onder een Filosofieboom zitten

Kom op zondag 11 april naar de Filosofieboom in Park Oog in Al!

Tijdens de Week van de Kinderfilosofie vind je de Filosofieboom in het Park Oog in Al in Utrecht!
Rondom het thema 'natuur' gaan kinderen op natuuronderzoek uit en denken ze na over vragen als:
Wat is natuur? Kan de natuur veranderen? Waar stopt de natuur?

Kom chillen en filosoferen in het park, doe denkspellen en hang jouw favoriete natuurvraag in de boom!
Het is gratis en je kunt je hier inschrijven!

Let op!

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

  • Filosofiebos

Blog: Hoofd stukken

8 months ago

WIE JARIG IS TRAKTEERT!Vandaag is mijn verjaardag én de start van de Week van de Kinderfilosofie. Dat betekent: dubbel feest!Een vriendin belde met de vraag of ze even langs kon komen. Ja, gezellig!. Ik ging er verder niet vanuit dat ik nog bezoek zou ontvangen. Heb ook niemand uitgenodigd. Maar men besloot anders. En komen dus gewoon onaangekondigd langs ;-)) SPONTAAN BEZOEKMijn oudste jeugdvriend stond ineens met camper voor de deur om samen een ijsje of taartje te halen en op te peuzelen. En op de terug weg stond het volgende spontane bezoek voor de deur. Speciaal naar mij toe gereden voor een spoed verjaardagsgroet even buiten voor de deur en op afstand. Echt super lief! Nadat zij weg gingen kwam mijn vriend en een goede vriendin die langs zou komen.Ik voel me dus heel erg jarig!!EN WIE JARIG IS TRAKTEERT!Ik geef daarom 2 GRATIS FILOSOFISCHE TELEFOONGESPREKKEN met DE FILOSOFOON.Voor kinderen vanaf 9 jaar én volwassenen. Maar kinderen hebben voorrang. De gesprekken vinden dan plaats op een woensdag en / of vrijdag.En ik verloot 1 GRATIS FILOSOFIELES OVER NATUUR onder de scholen waar ik het afgelopen jaar les heb gegeven of waar ik stond ingepland maar door de coronamaatregelen niet door gingen.In eerste instantie was het de bedoeling een les te verloten en in te plannen tijdens de Week van de Kinderfilosofie. Maar omdat veel scholen nog geen gastdocenten toe laten, wordt die les in overleg later ingepland. Wellicht in deze maand April, omdat het de Maand van de Filosofie is. Super leuk als dat kan! Maar anders is een later moment natuurlijk ook mogelijk.HOE DING JE MEE?Deze aanbieding geldt deze hele WEEK VAN DE KINDERFILOSOFIE.Dus TOT EN MET ZATERDAG 17 APRIL.Voor de FILOSOFOON, ‘het filosofische telefoongesprek waar je in 20 minuten weer in contact komt met jezelf’, kun je tot en met zaterdag 17 april reageren door mij een mail of een persoonlijk bericht te sturen naar: info@hethoofdpodium.nlVoor de les op school laat ik dat uiterlijk maandag 19 april weten en neem contact op met de winnende school.Ik wens iedereen een hele toffe Week van de Kinderfilosofie!Vivienne#jarig #wiejarigistrakteert #dubbelfeest #weekvandekinderfilosofie #filosofie #filosoferenmetkinderen #dagjeuit #utrecht #kinderen #buitenspelen #natuur #natuuractiviteit#wvdk #kinderfilosofie #kritischlerendenken #denatuurwashier #naarbuiten #kids ... See MoreSee Less
View on Facebook

het Hoofdpodium

Vivienne Janssen
fa-envelope far   info@hethoofdpodium.nl
 fa-phone   06 48973889

Facebook icoon Twitter icoon Instagram icoon