De Filosofoon

Filosofoon

De Filosofoon:

'het enige filosofische telefoongesprek dat je in 20 minuten weer in contact brengt met jezelf’.

In verbinding met de praktisch filosoof van het Hoofdpodium via een 1- op - 1 filosofisch telefoongesprek.

In deze tijd van Corona en quarantaine is de roep naar contact en verbinding groter dan ooit.
Noodgedwongen zitten we al een jaar massaal, en vaak alleen, thuis en kunnen we veel moeilijker een praatje maken met elkaar en contact hebben met de buitenwereld. Deze tijd roept ook vele vragen op. Vragen waar we vaak noodgedwongen alleen mee moeten worstelen terwijl je die graag met een ander zou willen delen.
Niet alleen moeten we het contact met anderen, onze dierbaren missen, maar soms zijn we ook het contact met onszelf kwijt. We weten niet altijd meer wat en hoe we moeten denken.

De Filosofoon is er voor jou en jouw vragen

en kan wellicht een beetje verwijzing brengen in deze tijd. De Filosofoon is een filosofisch telefoongesprek van 20 minuten waar je jouw gedachten kan delen met de praktisch filosoof van het Hoofdpodium. Elke woensdag zit ik voor je klaar voor een 1 op 1 telefoongesprek. Voor data en tijden zie onder.

Wat is de Filosofoon?

Op het eerste gezicht is het een ouderwets telefoongesprek. Maar in wezen is het een mini denksessie van 20 minuten en een flinke stimulans voor je denkvermogen.

Hoe werkt de Filosofoon?

Bel je met de Filosofoon dan gaat het gesprek over jouw meest prangende vraag. Heb je geen vraag? Geen probleem! Dan kies je een vraag uit het ‘vraagmenu’ dat je hoort als we elkaar aan de lijn hebben.
In het gesprek word je door prikkelende vragen aan het denken gezet en komt alles wat ‘vast’ zit weer wat in beweging.

Maar: Je hoort geen antwoorden of suggesties. Ook krijg je geen adviezen.
En mijn mening doet er niet toe. Het draait namelijk om jou en hoe jij denkt!
Jouw antwoorden worden ‘slechts’ bevraagd zodat jij zelf inzicht krijgt in jouw vraag en kwestie. Daar moet je wel voor open kunnen staan. Het kan zo nu en dan schuren en prikken. Zelfs in 20 minuten.
Echter, je wordt in 20 minuten wel wijzer, vrijer en wie weet wat blijer.
En: het gesprek eindigt ook met een vraag. Zodat jij na het gesprek er verder mee aan de slag kunt. Jouw denktijd loopt dus nog wel even door...

Hoe lang duurt een denkgesprek?

Geen enkel gesprek met De Filosofoon verloopt hetzelfde. Elke vraag geeft andere reacties en dus een ander gesprek. Het is dan ook een gesprek op maat en daarmee een uniek gesprek.
Houd rekening met 20 minuten, soms wat langer…..

De Filosofoon, voor wie?

Denk je dat dit wel iets voor jou is ? Wil je jouw denken een zwieper geven en wat wijzer worden? Bel dan de Filosofoon!

De KinderFilosofoon: ook voor kinderen!

Tijdens de allereerste Week van de Kinderfilosofie van vrijdag 9 t/m zaterdag 17 april 2021, kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar bellen met de KinderFilosofoon.

Privacy

Om een één op één gesprek te kunnen voeren aan de telefoon heb ik je telefoonnummer nodig om je te bellen. Deze wordt na het gesprek gewist.
Je emailadres gebruik ik alleen voor de correspondentie rondom de afspraak met de Filosofoon of de KinderFilosofoon.

Wat kost het?

Het telefonisch denkgesprek kost meer dan een regulier telefoongesprek. Je betaalt 7,50 euro voor een één-op-één gesprek met de praktisch filosoof van het Hoofdpodium.
Kinderen die gebeld willen worden tijdens de Week van de Kinderfilosofie betalen niets!
Laat in je boeking wel weten als het gesprek voor een kind is.

De Filosofoon

Hoe meld je je aan?

Je kunt kiezen uit verschillende data en tijden op woensdag. Je stuurt mij een mailtje met jouw naam en telefoonnummer. Ik stuur je dan een tikkie en na betaling reserveer ik die tijd voor je. Je ontvangt na betaling via de mail een factuur. Ik bel je op de geboekte dag en tijdstip op.
En: wie het eerste belt/mailt, die het eerst wordt geboekt.

Data Filosofoon:

Woensdag 17 maart
17.00 – 17.20
17.25 – 17.45

Woensdag 24 maart:
16.00 – 16.20
16.25 – 16.45
16.50 – 17.10
17.15 – 17.35
17.40 – 18.00

Woensdag 31 maart:
16.00 – 16.20 
16.25 – 16.45
16.50 – 17.10
17.15 – 17.35
17.40 – 18.00

Woensdag 7 april:
16.00 – 16.20
16.25 – 16.45 (gereserveerd)
16.50 – 17.10 (gereserveerd)
17.15 – 17.35
17.40 – 18.00

Datum de KinderFilosofoon:

Woensdag 14 april:
16.00 – 16.20 (gereserveerd)
16.25 – 16.45
16.50 – 17.10
17.15 – 17.35
17.40 – 18.00

Let op! Kinderen die deze dag gebeld willen worden betalen niets!

Reserveren of meer weten over de Filosofoon?

Mail naar: info@hethoofdpodium.nl of bel: 06 48973889

Blog: Hoofd stukken

8 months ago

WIE JARIG IS TRAKTEERT!Vandaag is mijn verjaardag én de start van de Week van de Kinderfilosofie. Dat betekent: dubbel feest!Een vriendin belde met de vraag of ze even langs kon komen. Ja, gezellig!. Ik ging er verder niet vanuit dat ik nog bezoek zou ontvangen. Heb ook niemand uitgenodigd. Maar men besloot anders. En komen dus gewoon onaangekondigd langs ;-)) SPONTAAN BEZOEKMijn oudste jeugdvriend stond ineens met camper voor de deur om samen een ijsje of taartje te halen en op te peuzelen. En op de terug weg stond het volgende spontane bezoek voor de deur. Speciaal naar mij toe gereden voor een spoed verjaardagsgroet even buiten voor de deur en op afstand. Echt super lief! Nadat zij weg gingen kwam mijn vriend en een goede vriendin die langs zou komen.Ik voel me dus heel erg jarig!!EN WIE JARIG IS TRAKTEERT!Ik geef daarom 2 GRATIS FILOSOFISCHE TELEFOONGESPREKKEN met DE FILOSOFOON.Voor kinderen vanaf 9 jaar én volwassenen. Maar kinderen hebben voorrang. De gesprekken vinden dan plaats op een woensdag en / of vrijdag.En ik verloot 1 GRATIS FILOSOFIELES OVER NATUUR onder de scholen waar ik het afgelopen jaar les heb gegeven of waar ik stond ingepland maar door de coronamaatregelen niet door gingen.In eerste instantie was het de bedoeling een les te verloten en in te plannen tijdens de Week van de Kinderfilosofie. Maar omdat veel scholen nog geen gastdocenten toe laten, wordt die les in overleg later ingepland. Wellicht in deze maand April, omdat het de Maand van de Filosofie is. Super leuk als dat kan! Maar anders is een later moment natuurlijk ook mogelijk.HOE DING JE MEE?Deze aanbieding geldt deze hele WEEK VAN DE KINDERFILOSOFIE.Dus TOT EN MET ZATERDAG 17 APRIL.Voor de FILOSOFOON, ‘het filosofische telefoongesprek waar je in 20 minuten weer in contact komt met jezelf’, kun je tot en met zaterdag 17 april reageren door mij een mail of een persoonlijk bericht te sturen naar: info@hethoofdpodium.nlVoor de les op school laat ik dat uiterlijk maandag 19 april weten en neem contact op met de winnende school.Ik wens iedereen een hele toffe Week van de Kinderfilosofie!Vivienne#jarig #wiejarigistrakteert #dubbelfeest #weekvandekinderfilosofie #filosofie #filosoferenmetkinderen #dagjeuit #utrecht #kinderen #buitenspelen #natuur #natuuractiviteit#wvdk #kinderfilosofie #kritischlerendenken #denatuurwashier #naarbuiten #kids ... See MoreSee Less
View on Facebook

het Hoofdpodium

Vivienne Janssen
fa-envelope far   info@hethoofdpodium.nl
 fa-phone   06 48973889

Facebook icoon Twitter icoon Instagram icoon